Historiaa

HISTORIAA

Legendan mukaan WT:n kehitti n.250 vuotta sitten nunna Ng Mui, joka oli yksi viidestä Shaolinin temppelin suuresta Kung Fu mestarista. Ng Mui oli ainoa, joka selvisi hengissä temppelin valtauksesta.

Kaikkien nykyisten taistelulajien sanotaan polveutuvan näiltä viideltä mestarilta, joiden oppeja nunna Ng Mui käytti hyväkseen kehittäessään WT:n. Hän poisti muiden tyylien heikkoudet ja kehitti aivan uuden tyylin, jossa voimaa ei vastusteta voimalla vaan käytetään vastustajan omaa voimaa hyväksi. Tällä tavoin kooltaan pienemmän ja voimiltaan heikomman on mahdollista voittaa suurempi ja voimakkaampi vastustajansa. Myöhemmin tyyli opittiin tuntemaan nimellä Wing Tsung nunna Ng Mui:n ensimmäisen oppilaan mukaan, joka oli Yim Wing Tsung niminen nuori nainen.
Vuonna 1949 Yip Man, jota pidetään nykyaikaisen Wing Tsungin suurmestarina toi tyylin Kiinasta Hong Kong:iin ja lopulta koko muun maailman tietoon.

Kuuluisin Yip Manin oppilas oli Bruce Lee ennen Leen muuttoa Yhdysvaltoihin. Myöhemmin yip manhän kehitti oman tyylinsä (Jeet Kune Do), jossa on havaittavissa paljon Wing Tsung -vaikutteita.

Yip Manilla oli satoja oppilaita. Viimeisin heistä oli Leung Ting, joka oli ensin erään Yip Manin oppilaan opissa. Vasta sitten hän pääsi suuren mestarin yksityisoppilaaksi, joka ohjasi hänet lajin salaisuuksiin. Leung Ting toi lajin Eurooppaan yhdessä saksalaisen Keith Kernspechtin kanssa, jonka oppilaita puolestaan oli espanjalainen Victor Gutierrez. Hän on Suomen pääkouluttajan Bernardo Rodriguesin sifu (oppi-isä). Bernardo edustaa nykyaikaisessa Wing Tsung -lajissa neljättä sukupolvea.